Обстріли у Харкові: третина міста залишилася без газу

Читать на русском
Минулої доби Харків і передмістя зазнали понад 70 обстрілів російських військових, у тому числі з РСЗВ.
t.me/truexanewsua

Минулої доби Харків і передмістя зазнали понад 70 обстрілів російських військових, у тому числі з РСЗВ.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синегубов на своїй сторінці у Facebook у четвер, 10 березня.

У Генштабі розповіли про втрати окупантів за два тижні війниРосія втратила більше 12 тисяч військовослужбовців, 335 танків, 49 літаків та більше 80 вертольотів.

«Минулої доби російські окупаційні війська завдали близько 74 артилерійських та мінометних обстрілів, у тому числі з реактивних систем залпового вогню по районах Олексіївки, П'ятихаток, Північного шосе, Білогородського шосе, Холодної Гори, Дергачів. метро Академіка Барабашова, центр міста Харкова», – написав Синегубов.

За його словами, за ніч місто обстріляли близько 29 разів, при цьому, за інформацією Штабу оборони Харкова, активності ворожої авіації по обласному центру не спостерігалося, бомбометання не проводилося.

О 22:17 супротивник важкою системою залпового вогню Смерч пошкодив купол ТРЦ Микільський, розташований у центрі Харкова, з наступним обвалом усередині. На місці події працювали працівники ДСНС України.

О 22:19 внаслідок застосування противником системи залпового вогню Смерч постраждали житлові будинки на вулиці Пушкінська.

Синегубов повідомив, що близько 5 ранку внаслідок обстрілу противником Північної Салтівки було пошкоджено газопровід. Близько третини мешканців міста залишилося без газу.

«30% жителів міста залишилися без газу, на місці обстрілів утворилася пожежа газу, яка триває досі. Рятувальники посилено працюють на місці події», – написав Синєгубов.

Водночас Синегубов зазначив, що ЗСУ йдуть у контрнаступ за багатьма напрямками в області.

«Ворог деморалізований, знесилений і не робить активних наступальних дій. Тому вдається до цинічних атак із повітря», – додав Синегубов.

Нагадаємо, у Харкові окупанти артилерією знищили офіс омбудсмена Людмили Денісової.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: