Ситуація у Чорнобилі є загрозою для всієї Європи, і для самої РФ – Подоляк

Читать на русском
Ситуація із припиненням енергопостачання ЧАЕС – загроза для всієї Європи та для самої Росії. Але РФ веде війну у дусі середньовіччя, тому її дії не дивують.

Ситуація із припиненням енергопостачання об'єктів Чорнобильської АЕС є загрозою для всієї Європи та для самої Росії.

Про це заявив радник керівника ОПУ Михайло Подоляк, повідомляє «Слово і діло ».

«Ситуація у Чорнобилі дуже загалом небезпечна. Через дії окупантів там припинено стабільне енергопостачання об'єктів, які просто не мають залишатися без енергопостачання. Це загроза для усієї Європи. І, звісно, для самої Росії. У принципі, якщо росіяни розпочали війну за підкорення сусідів у дусі воєн середньовіччя, то у такій ідейній рамці абсолютно немає місця сучасній науці, сучасній інфраструктурі. Тож не дивно, що вони стріляють по атомних блоках, ведуть бої на майданчиках ядерних об'єктів, ламають енергопостачання. Всі ці об'єкти їм не зрозумілі і можуть бути використані як об'єкти шантажу. Крім того, МАГАТЕ перестало отримувати обов'язкові дані із моніторингової системи безпеки. Тобто якщо раніше у світової спільноти під рукою завжди була картина того, що відбувається на ЧАЕС, то зараз ніхто не розуміє, що там відбувається», – сказав Подоляк.

Він зазначив, що тепер світ має набагато сильніше тиснути на Росію, щоби видавити окупантів з України. Адже чим довше їхні війська знаходяться на нашій території, тим більше вони створять проблем для Європи та для себе.

Нагадаємо, 9 березня Чорнобильська АЕС та місто Славутич були знеструмлені через дії російських окупантів.

В «Енергоатомі» попередили, що знеструмлення Чорнобильської АЕС може призвести до витоку радіоактивних речовин у довкілля. Вітром радіоактивну хмару може перенести до інших регіонів України, Білорусі, Росії, Європи.

ЧАЕС та її об'єкти підключили до резервних дизель-генераторів. Вони забезпечать живлення лише на 48 годин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: