Закриття неба та заборона на транзакції з Центробанком: у ЄС оголосили про нові санкції проти РФ

Читать на русском
Євросоюз закриває для Росії повітряний простір. Також боротиметься із пропагандистською машиною Кремля.
twitter.com/vonderleyen

Європейський Союз запроваджує нові санкції проти Росії через вторгнення в Україну. Зокрема, для Росії повністю закриють повітряний простір.

Про це сьогодні оголосила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

«По-перше, ми закриваємо повітряний простір ЄС для літаків, що належать Росії, зареєстровані в Росії або контролюються Росією. Вони не зможуть приземлитися, злетіти чи пролетіти над територією ЄС. У тому числі приватні літаки олігархів», – заявила Урсула фон дер Ляєн.

Напад Росії: яку допомогу вже отримала Україна та які санкції запровадив проти РФ світМЗС України оприлюднило перелік санкцій, які запровадили держави проти Росії після вторгнення в Україну.

По-друге, Євросоюз боротиметься з пропагандою Кремля: Russia Today та Sputnik, а також їхні дочірні компанії «більше не зможуть поширювати свою брехню для виправдання путінської війни».

По-третє, ЄС заборонить усі транзакції з Центральним банком Росії.

Крім того, нові санкції буде введено і проти режиму Олександра Лукашенка, якого в ЄС назвали «другим агресором у цій війні». Санкції вдарять по найважливішим секторам економіки Білорусі.

Нагадаємо, в ЄС вирішили схвалити персональні санкції проти президента Росії Володимира Путіна, міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова та членів Ради безпеки Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: