Канада вводить санкції проти російської енергетики

Читать на русском
Канада вводить додаткові санкції проти енергетичного сектору Російської Федерації через війну в Україні.
Укрінформ

Канада вводить додаткові санкції проти енергетичного сектору Російської Федерації через війну в Україні.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі.

Зазначимо, що Канада оголосила про нові санкції відповідно до Положення про особливі економічні заходи у відповідь на невиправдане вторгнення Росії в Україну. Вони торкнулися 10 ключових осіб з двох важливих компаній енергетичного сектора Росії – «Роснафти» і «Газпрому».

Нові санкції покликані чинити додатковий тиск на керівництво Росії, щоб воно припинило порушення суверенітету і територіальної цілісності України. Відзначається, що Канада робить ці дії разом зі своїми міжнародними партнерами і союзниками і на знак солідарності з урядом і народом України.

Країна продовжить консультації з партнерами про введення подальших санкцій, якщо Росія продовжить свою агресію проти України.

«Канада підтримує Україну та її народ непохитно. На кожен акт агресії керівництва Росії ми будемо і надалі відповідати заходами, спрямованими на ослаблення її здатності вести війну. Оскільки жахливі події в Україні продовжують розгортатися на наших очах, стає ясно, що необхідно зробити ще більше. Ті, хто допомагає і підбурює російську агресію, будуть притягнуті до відповідальності. Канада підтримує Україну», – додала Мелані Жолі.

Нагадаємо, Світовий банк у середу, 2 березня, заявив про негайне припинення всіх програм у Росії та Білорусі після вторгнення РФ до України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: