Зведення Генерального штабу ЗСУ: ситуація на фронтах боротьби з російськими окупантами

Читать на русском
Росіяни готуються до чергової спроби прорватися до Києва. На більшості інших напрямів російські війська зазнали втрат та видихнулися
Ілюстративне фотоFacebook

Генеральний штаб Збройних сил України опублікував оперативне зведення за 7 березня, 12-й день протистояння російським військам, що вторглися до України.

Про це повідомляється на сторінці Генштабу ЗСУ у Facebook.

Основне з оперативного зведення:

Вторгнення в Україну: скільки солдатів і техніки втратила російська арміяРосійська армія втратила в Україні понад 11 тисяч людей, майже тисячу бойових броньованих машин, 290 танків та іншу техніку.

– Російські війська продовжують спроби наступу, щоб створити сухопутний контроль на територію ОРДЛО з окупованого Криму, взяти під контроль Маріуполь, охопити Київ та розпочати його штурм, а також вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Однак у росіян нічого не виходить. - На спробу штурму Києва ЗС РФ хочуть кинути свої найбоєздатніші частини - росгвардійський полк імені Рамзана Кадирова, 27-й загін спецназу «Кузбас», 604-й центр спецназу «Вітязь» та підрозділи найманців з ПВК «Ліга» (колишня ПВК «Вагнера»). - На Поліському напрямку діють підрозділи 29, 35, 36 загальновійськових армій ЗС РФ, Тихоокеанського флоту та ВДВ ЗС РФ. Вони засіли в районі н/п Поліське, Кухарі, Бородянка, Бишів, Гореничі, Демидів. - У районі Раківки противник форсував річку Ірпінь, проте зазнав втрат, видихнувся і зупинився. - На Сіверському напрямку ворог силами військ 2-ї та 41-ї армій, а також 90-ї танкової дивізії намагається оточувати Чернігів та готує наступ на Суми. - На Слобожанщині противник силами підрозділів 1-ї танкової, 6-ї, 20-ї загальновійськових армій, 14-го корпусу та 141-ї дивізії намагається атакувати Сєвєродонецьк, Канів, Новомосковськ, готує наступ на Суми. - При спробі узяти Ізюм російські війська зазнали значних втрат і відійшли, влаштувавши авіаційний та артилерійський терор мирному населенню міста. - На Донецькому та Таврійському напрямку противник силами своїх підрозділів за підтримки озброєних банд «Л/ДНР» намагається розвивати наступ у бік Дніпра, Запоріжжя, Миколаєва, робить безуспішні спроби штурму Волновахи. - Під Миколаєвом ворога зупинено.

Загалом, зазначають у Генштабі, моральний дух супротивника вкрай низький. Великі втрати в живій силі та техніці деморалізували бойовиків та російських військових, все частіше відзначаються випадки дезертирства.

Тим часом згідно з даними Міністерства оборони США, Росія задіяла в Україні майже 100 відсотків своєї бойової сили.

Україна в ході бойових дій за 12 днів перемолола вже як мінімум третину російської армії вторгнення. Більшість російських втрат становлять санітарні - поранені та хворі, а також дезертири.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: