Третину російської армії вже перемелено – Геращенко

Читать на русском
Точна кількість російських полонених поки що невідома, тому що облік лише налагоджується. Ніхто не очікував, що їх буде так багато
Ілюстративне фотоFacebook

Україна під час бойових дій за 12 днів перемолола вже як мінімум третину російської армії вторгнення. Більшість російських втрат становлять санітарні - поранені та хворі, а також дезертири.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ в ефірі (https://radio.nv.ua/) Радіо НВ.

«Фактично, ми перемололи тут третину російської армії. Вона втратила можливість робити серйозні наступальні операції під Києвом, під Харковом. Єдина зараз їхня надія — вони хочуть взяти Маріуполь. Але не вийде» - сказав він.

Вторгнення в Україну: скільки солдатів і техніки втратила російська арміяРосійська армія втратила в Україні понад 11 тисяч людей, майже тисячу бойових броньованих машин, 290 танків та іншу техніку.

Геращенко додав, що точна кількість російських полонених поки що невідома, оскільки облік лише налагоджується. Ніхто не очікував, що їх виявиться так багато. Нині їх уже понад тисячу, якщо взагалі не дві. Найчастіше в полон здаються призовники років 18-20 - вони були не готові до війни, їх моральний стан дуже низький. Це ті солдати-строковики, яких, за словами Путіна, в Україні нібито немає.

«Можу сказати, що їх вже далеко за 1 тисячу. Їхня кількість наближається до 2 тисяч. До полонених ставляться добре, розуміючи, що вони люди підневільні. І, відповідно, далі їх використовуватимуть як обмінний фонд — для обміну на наших полонених, які потрапили до росіян» - розповів він.

Тим часом згідно з даними Міністерства оборони США, Росія задіяла в Україні майже 100 відсотків своєї бойової сили.

За вечір 7 березня протиповітряні сили оборони ЗСУ збили над Києвом російський літак, ще один був знищений у повітряному бою на околицях української столиці. Також Збройні сили України знищили на підступах до Маріуполя Донецької області танкову роту і близько 40 російських військових.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: