Вторгнення Росії: в ООН повідомляють про більш ніж 1,2 тисячі загиблих і поранених цивільних

Читать на русском
За даними ООН, в результаті вторгнення Росії загинули і були поранені понад 1,2 тисячі мирних жителів. Реальні цифри набагато вищі.

З моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну Управління Верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало 1207 жертв серед цивільного населення: 406 убитих та 801 поранених.

Про це йдеться у звіті ООН.

Так, серед убитих: 77 чоловіків, 45 жінок, 8 хлопчиків та 4 дівчинки, а також 15 дітей та 257 дорослих, стать яких поки що невідома.

Атака Росії на Харків: загинуло 209 осіб, серед яких 133 цивільнихУ Нацполіції повідомляють, що спочатку російських обстрілів на Харківщині загинули щонайменше 133 цивільних, а ще 319 отримали поранення.

Серед поранених – 72 чоловіки, 51 жінка, 11 дівчаток, та 2 хлопчики, а також 29 дітей та 636 дорослих, стать яких поки що невідома)

У Донецькій та Луганській областях, за даними ООН, загинули 93 мирні жителі та 435 було поранено (як на підконтрольній Україні території, так і в ОРДЛО).

В інших областях України (Київ, Черкаська, Чернігівська, Харківська, Херсонська, Київська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Запорізька, Житомирська області) загинуло 313 мирних жителів, 366 отримали поранення.

При цьому в ООН вважають, що реальні цифри є значно вищими, оскільки з територій, де ведуться активні бойові дії, інформація надходить із затримкою.

Нагадаємо, Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію, яка засуджує російське вторгнення в Україну та закликає Москву негайно вивести всі сили з України.

За даними ООН, з України за останні десять днів виїхало понад 1,5 мільйона біженців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: