Росія обстріляла аеропорт у Вінниці: Зеленський знову вимагає закрити небо над Україною

Читать на русском
Російські війська завдали ракетного удару по аеропорту Вінниці. Володимир Зеленський у зв’язку з цим знову зажадав закрити небо над Україною.

Російські війська 6 березня обстріляли ракетами аеропорт «Вінниця» та військову частину у селі Гавришівка. Місцевий аеропорт знищено.

Про це повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов. Крім того, у зв’язку з цим президент Володимир Зеленський опублікував екстрене звернення.

«Щойно мені доповіли про ракетний удар по Вінниці. Вісім ракет проти нашого міста, проти нашої мирної Вінниці, яка ніколи не загрожувала Росії жодним чином. Ракетний удар, жорсткий, цинічний. Повністю зруйновано аеропорт. Вони продовжують знищувати нашу інфраструктуру, наше життя, яке будували ми, будували наші батьки, бабусі та дідусі, покоління українців. Ми щодня повторюємо: «Закрийте небо над Україною! Закрийте для всії російських ракет, російської бойової авіації, всіх цих терористів. Зробіть гуманітарну повітряну зону: без ракет, без авіабомб. Ми люди, і це ваш гуманітарний обов'язок захищати нас, захищати людей, і це ви можете. Якщо ви цього не зробите, не дасте нам хоча б літаки, то можна зробити лише один висновок – ви теж хочете, щоби нас дуже повільно вбивали. Це також відповідальність політиків світу, західних лідерів. Від сьогодні і назавжди», – заявив Зеленський.

Нагадаємо, країни НАТО на саміті вирішили не закривати небо над Україною.

Після саміту Володимир Зеленський заявив, що таким чином керівництво НАТО дало зелене світло подальшим бомбардуванням ворожими військами території України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: