Зеленський російським окупантам: Україна не хоче бути покрита трупами військових, забирайтеся додому

Читать на русском
Володимир Зеленський підписав указ про присвоєння звання Героя України п'ятнадцяти українським захисникам та звернувся до російських військових.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський у новому відеозверненні закликав російських військових «забиратися додому і сказати своєму командуванню, що вони хочуть жити».

Крім того, глава держави повідомив, що підписав указ про надання звання Героя України п'ятнадцяти українським захисникам.

Основні тези з промови президента:

  • «Ми народ, який за тиждень зламав плани ворога. Плани, що будувались роками. Підло. Прораховано. З ненавистю до нашої країни, до наших людей – до будь-яких людей, які мають дві речі – свободу та серце. Але ми їх зупинили».

  • «Я щиро захоплююся героїчними мирними жителями Конотопу, Баштанки, Енергодару, Мелітополя. Інших міст та сіл України, які не пускають окупантів, перекриваючи їм усі, перекриваючи дороги. Люди виходять перед ворожою технікою. Це дуже небезпечно. Але як це мужньо».

  • «Кожен окупант повинен знати: вони тут нічого не матимуть. Нікого не підкорять. Куди б вони не зайшли – усюди знищать. У них не буде спокою. У них не буде тут їжі. У них не буде тут жодної тихої хвилини. Окупанти отримають від українців лише одне – відсіч. Люту відсіч!».

  • «Майже дев'ять тисяч убитих росіян! За один тиждень! Україна не хоче бути покрита трупами військових. Забирайтеся додому. Усією своєю армією. Скажіть вашому командуванню, що хочете жити. Зупинити війну і відновити світ треба якнайшвидше».

  • «Блискучий результат на Генеральній Асамблеї ООН. 141 країна підтримала резолюцію, яка вимагає від Росії негайно забратися з України. 141 держава за нас! А за Росію – лише чотири держави, які проголосували проти нас. Ось список: Північна Корея, Еритрея, Сирія та Білорусь. Ось такий список. Ось такі друзі».

Нагадаємо, про що було ранкове звернення президента, читайте тут.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: