Нація боротиметься до кінця – Зеленський

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський, коментуючи запас міцності української сторони у війні проти Росії, упевнений, що нація боротиметься до кінця.
фото ОПУ

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи запас міцності української сторони у війні проти Росії, упевнений, що нація боротиметься до кінця. У той же час, на його думку, війна не має тривати довго.

Зокрема, йому запитали, як довго зможе протриматися Україна.

«Ми не знаємо, ми про це не думаємо, це питання філософське. Це не важливо, це не зовсім правильно – ми не утримуємось, ми боремося. А боротиметься ця нація до кінця, до кінця свого життя. Питання вже не в нас, питання – скільки протримається це керівництво, точно не про нас», – зазначив Зеленський в інтерв'ю для CNN та Reuters.

На його думку, українські бійці успішніші у цій війні, оскільки їм є що захищати.

«А що (росіяни, – ред.) вони тут роблять? Вони навіть не розуміють нашої держави, не знають цих вулиць, цих людей, не розуміють нашої філософії, наших устремлінь. Їх просто послали сюди вбивати та вмирати. Тому ми сильніші тут на своїй землі. Їх не вдвічі більше, не втричі, їх у п'ять-десять разів більше, набагато більше, але ми на своїй землі як нація набагато більші. Я хотів би вірити, що не дуже довго це триватиме. Світ уже розуміє, що треба садити за стіл переговорів президента РФ, поки що з ним готові сісти за стіл переговорів. Тому я не думаю, що це має бути довго. Тому я не можу вам сказати, скільки для цього потрібно. Це не вимірюється грошима, це вимірюється вже, на жаль, людьми», - додав Зеленський.

Також президент заявив про те, що до змістовних переговорів Росія має припинити обстріл українських міст.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: