Росія намагається завести переговори в глухий кут ще до їхнього початку – ОПУ

Читать на русском
Україна не відмовлялася від мирних переговорів з Росією, але вони мають ґрунтуватися на здоровому глузді та бути такими, щоб напрацювати чесне рішення.
president.gov.ua

Росія намагається завести переговори з Україною в глухий кут ще до їх початку.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, повідомляє «Слово і діло».

Зазначимо, сьогодні у Кремлі заявили, що Україна нібито відмовилася від переговорів і тому «пересування російських військ у рамках спецоперації в Україні продовжилося».

Всі атаки російських військ за ніч відбиті, ЗСУ та Нацполіція контролюють ситуацію – ОПУУ ніч на 26 лютого українські військові спільно з поліцією та теробороною відбили всі атаки російських військових, які застосували весь свій резерв.

«Будь-яка війна неминуче завершується переговорами. Україна почула переговорну позицію, окреслену у Москві. Вони знають наш погляд на переговорний формат та нашу позицію. Тому їхні коментарі про те, що ми начебто відмовилися від переговорів, це просто частина їхньої тактики. Вони намагаються завести переговори в глухий кут ще до їх початку. Ясно, що потрібний інший підхід. Переговори мають ґрунтуватися на здоровому глузді та бути такими, щоб можна було напрацювати чесне рішення на користь людей та національної державності України. Своїм опором українці довели, що загнати нас у глухий кут – це нереалістична амбіція», – прокоментував Подоляк.

Він також зазначив, що обстріли вночі та вранці спростовують брехню росіян про «наказ зупинитися». За словами Подоляка, «Зеленський категорично не сприймає будь-які неприйнятні для України умови та ультиматуми – лише повноцінні переговори».

Нагадаємо, 25 лютого Володимир Зеленський звернувся до Володимира Путіна із пропозицією провести переговори: «Хочу ще раз звернутися до президента Російської Федерації. По всій території України тривають бої. Давайте сідати за стіл переговорів. Щоб зупинити загибель людей».

У Кремлі заявили, що Путін готовий надіслати до Мінська делегацію на рівні представників Міноборони, Міністерства закордонних справ та Адміністрації президента для переговорів із українською стороною.

Увечері в ОПУ повідомили, що Україна погодилася на пропозицію Кремля розпочати переговори – ведуться консультації з цього питання.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: