Всі атаки російських військ за ніч відбиті, ЗСУ та Нацполіція контролюють ситуацію – ОПУ

Читать на русском
У ніч на 26 лютого українські військові спільно з поліцією та теробороною відбили всі атаки російських військових, які застосували весь свій резерв.
скріншот з відео

У ніч на 26 лютого українські військові спільно з поліцією та лавами тероборони професійно відбили абсолютно всі атаки російських військових.

Про це повідомив радник голови ОПУ Михайло Подоляк у ранковому обігу вранці 26 лютого.

У Зеленського не виключили обговорення нейтрального статусу України на переговорах з РФНейтральний статус України може обговорюватися, але тільки за наявності чіткого пакета гарантій безпеки для країни

«Ми розуміли, що ніч буде важкою, тому що Росія мала використовувати і використовувала всі свої резерви, щоб завдати нам у максимальній кількості міст максимальних ударів. Відразу скажу – цього не сталося. ЗСУ та Нацполіція повністю контролюють всю територію України», - заявив він.

Подоляк додав, що у багатьох містах протягом ночі та вранці звучав сигнал повітряної тривоги. Це пов'язано з тим, що армія РФ використовує артилерію, у тому числі реактивну, та авіацію для завдання прямих ударів по містах України.

За його даними, потужні бойові дії йдуть у Херсоні, Миколаєві та Одесі, оскільки цей напрямок вважається пріоритетним для РФ. Також запеклі бої ведуться за Маріуполь, проте «ніяких шансів на те, що місто перейде на бік Російської Федерації або буде захоплене, на сьогодні немає».

«Водночас скажу таке – на 7 ранку 26 лютого жодної тактично-оперативної переваги армія РФ не отримала. Україна не просто вистояла. Україна перемагає», – додав він.

За словами Подоляка, сьогодні у президента Володимира Зеленського заплановано низку переговорів із міжнародними партнерами щодо ситуації в Україні.

Нагадаємо, сьогодні вранці президент України Володимир Зеленський записав нове звернення з Києва та закликав не вірити фейкам.

Також повідомлялося, що сили ППО України збили російський Іл-76 із десантом біля Василькова.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: