У Кремлі заявили, що готові на переговори у Мінську з українською стороною

Читать на русском
Володимир Путін готовий надіслати до Мінська своїх представників для переговорів з Україною, повідомили у Кремлі.

Володимир Путін готовий надіслати до Мінська делегацію на рівні представників Міноборони, Міністерства закордонних справ та Адміністрації президента для переговорів із українською стороною.

Про це заявив прессекретар Путіна Дмитро Пєсков, повідомляють російські ЗМІ,

«Сьогодні Зеленський заявив про готовність обговорювати нейтральний статус України. Спочатку президент Володимир Путін говорив про те, що метою операції є допомога «ЛНР» та «ДНР», у тому числі шляхом демілітаризації та денацифікації України. Це, власне, є невід'ємним компонентом нейтрального статусу. У цьому контексті у відповідь на пропозицію Зеленського Путін готовий направити до Мінська російську делегацію на рівні представників МО, МЗС та Адміністрації президента для переговорів із українською делегацією», – заявив Пєсков.

Він додав, що Олександр Лукашенко «запевнив Путіна, що Мінськ готовий створити всі необхідні умови для переговорного процесу РФ та України».

Раніше стало відомо, що Володимир Путін під час розмови із Сі Цзіньпіном заявив, що готовий «вести переговори на високому рівні з українською стороною».

Сьогодні, 25 лютого, Володимир Зеленський звернувся до Володимира Путіна із пропозицією провести переговори: «Хочу ще раз звернутися до президента Російської Федерації. По всій території України тривають бої. Давайте сідати за стіл переговорів. Щоб зупинити загибель людей».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: