Наступ Росії: Арестович назвав найгарячіші та найнебезпечніші точки зараз

Читать на русском
Оперативна ситуація в Україні станом на ранок, 25 лютого, на другий день нападу Росії на Україну.
фото Апостроф

Радник керівника ОПУ Олексій Арестович розповів про оперативну обстановку в Україні станом на ранок 25 лютого на другий день нападу Росії на Україну.

За його словами, зараз найнебезпечніша ситуація розгортається з боку населених пунктів Димер та Іванків (Київська область, північний захід від Києва).

Нове звернення президента: про що заявив ЗеленськийВолодимир Зеленський розповів про втрати ЗСУ, цілі Росії та переговори з міжнародними партнерами.

«Там бої зараз уже тривають у районах населених пунктів. Також – Гостомель, Ворзель та Буча. Спробують наступати російські військові, але там наші механізовані частини та десантні виставили надійний заслін. Вже знищено кілька вертольотів супротивника, і щонайменше одна колона бойової техніки за допомогою Javelin», - розповів Арестович.

На Чернігівщині ЗСУ зупинили наступ окупантів. Зараз там активних бойових дій немає.

На Сумщині – також. Зараз, за ​​словами Арестовича, ворог поповнює резерв, перегруповує і готується знову наступити.

«Але там надійна оборона. За ці напрямки ми можемо хвилюватись менше», - повідомив він.

Харків, за його словами, тримається. З ранку було відбито чергову атаку. Арестович висловив надію, що у «першу столицю ворог не пройде».

Також він додав, що утримує позиції і вся зона ООС. Там майже немає наступу. Тільки йде розвідка диверсійних груп. Багато хто з них уже взятий у полон.

У Мелітополі – на околиці міста є частина армії РФ. Але загалом у місті достатньо українських військових, які тримають оборону і не пускають у бік Маріуполя.

У Херсоні, за словами радника голови ОПУ, ворог зараз намагається перетнути річку Дніпро, ЗСУ тримають оборону на правому березі. Ситуація під контролем.

Київ. Зранку було кілька повітряних ударів. Армія ЗСУ збила дві ворожі крилаті ракети та один російський літак Су-27. Льотчика взяли в полон, його допитують.

Арестович наголосив, що Київ зараз готується до оборони. Радник голови ОПУ закликав усіх охочих чоловіків вступати до лав тероборони, де їм видадуть зброю та відправлять на виконання завдань.

Нагадаємо, вчора Арестович повідомив, що, за попередніми даними, під час вторгнення в Україну Росія за день втратила майже 400 своїх військових.

В ОПУ розповіли про ситуацію з пальним та товарами у містах на 25 лютого.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: