МОЗ повідомив, скільки українців загинуло унаслідок російського нападу

Читать на русском
У Міністерстві охорони здоров'я розповіли, скільки українців загинуло внаслідок російського нападу.
kmu.gov.ua.

Станом на вечір 24 лютого внаслідок російського вторгнення вже загинули 57 українців, ще 169 отримали поранення. Проте система охорони здоров'я працює стабільно.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я, передає Громадське.

За словами міністра Віктора Ляшка, навіть попри російське вторгнення система охорони здоров'я намагатиметься врятувати життя кожного українця. Зокрема, для цього закладам доводиться перепрофільовуватися.

«Сьогодні ми запропонували тим, кого можна лікувати амбулаторно, залишити заклади охорони здоров'я, щоби бути готовими приймати українців, яким потрібно буде надавати медичну допомогу. Ми зробили це на усій території разом із уведенням воєнного стану», — сказав Ляшко.

Ляшко запевняє, що українські медичні працівники зараз працюють постійно. Наразі чергують не лише лікарі хірургічного профілю, але й травматолог і реаніматологи.

«Усі на своїх робочих місцях: і комунальних лікарнях, і в закладах, що є у підпорядкуванні МОЗ, Національної академії медичних наук. Є сигнали про готовність від певних приватних клінік», — запевняють у МОЗ.

Ляшко каже, що для отримання необхідних ліків та обладнання відомство співпрацює також з фармацевтичними заводами та дистриб'юторами ліків.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко закликав українців здавати кров. При собі потрібно мати паспорт.

Також глава уряду повідомив, що обласним державним адміністраціям доручено активізувати роботу з проведення евакуації цивільного населення у місцях активних бойових дій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: