Нове звернення президента: про що заявив Зеленський

Читать на русском
Володимир Зеленський розповів про втрати ЗСУ, цілі Росії та переговори з міжнародними партнерами.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський уночі 25 лютого опублікував нове відеозвернення до українців.

Про що сьогодні заявив президент:

  • втрати України, за попередніми даними, склали 137 осіб – військових та цивільних;

  • «На нашому острові Зміїний, захищаючи його до останнього, всі хлопці прикордонники героїчно загинули. Але не поступилися. Усім їм буде надано звання Героя України посмертно».

  • «Ворог завдає ударів не лише по військових об'єктах, як заявляє. Але й по цивільним. Вони вбивають людей і перетворюють мирні міста на військові мішені. Це підло і ніколи не буде прощено».

  • «Я залишаюся у столиці. Протягом дня я провів десятки міжнародних переговорів, безпосередньо керував обороною. І я залишусь у столиці. Моя сім'я також в Україні».

  • «За наявною у нас інформацією, ворог позначив мене як ціль номер один. Моя сім'я – як ціль номер два. Вони хочуть знищити Україну політично, знищивши главу держави».

  • «Є інформація і про те, що до Києва зайшли диверсійні групи ворога. Тому прошу киян: будьте уважні, дотримуйтесь правил комендантської години. Я залишаюся в урядовому кварталі разом із усіма, хто необхідний для роботи центральної влади».

Зеленський також повідомив, що говорив з лідерами інших держав щодо гарантій вступу України до НАТО: «Я говорю всім партнерам нашої держави: зараз вирішується доля нашої країни. Я питаю їх: ви з нами? Вони кажуть, що з нами. Але нас із собою в Альянс брати не готові. Я запитав двадцять сім лідерів Європи, чи бути Україні в НАТО. Прямо запитав. Усі вони бояться. А ми не боїмося. Не боїмося говорити із Росією».

Нагадаємо, Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: