Нове звернення Зеленського: президент закликав росіян виходити на Красну площу та просити Путіна не стріляти

Читать на русском
Президент України оприлюднив нове звернення. Володимир Зеленський закликав українців допомагати нашій армії, а росіян - оприлюднити військову агресію Путіна.
Володимир ЗеленськийФото Слово і діло

Президент Володимир Зеленський закликав українців допомагати нашій армії, допомагати медичній системі та волонтерам. У той же час росіян Зеленський просить не мовчати про те, що відбувається, і виходити на площі Москви та Санкт-Петербурга.

Про це він заявив у своєму новому зверненні увечері 24 лютого.

Напад Росії на Україну: як саме і чому реагують західні партнериЄвропейський Союз, Німеччина та Франція досі не стали на підтримку України і дотримуються нейтралітету. Союзниками по коаліції ми можемо назвати Велику Британію, США та Польщу.

Далі ми наводимо основні тези виступу Зеленського.

  • Що ми чуємо сьогодні? Це не просто вибухи ракет, бої і гул авіації. Це звук нової залізної завіси, яка опускається і закриє Росію від цивілізованого світу. Наше національне завдання – щоб ця завіса проходила не по нашій території, а вдома у росіян.

  • Українська армія, прикордонники, сили поліції та спеціальних служб зупинили атаки ворога. Мовою конфлікту, це можна назвати оперативною паузою.

  • На Донбасі – наші Збройні Сили діють на відмінно, Харківський напрямок – надійно утримують місто. Найбільш проблемна ситуація на півдні. Наші війська ведуть запеклі бої у передмісті Херсона. Ворог тисне з окупованого Криму, намагається просунутись у бік Мелітополя.

  • На півночі країни ворог повільно просувається в Чернігівській області, але там є кому його тримати. Надійно оборона побудована в Житомирській області. Ворожий десант в Гостомелі блокують, війська отримати наказ на знищення.

  • Так, маємо втрати. Так, захоплені у полон російські бійці. Деяким з них наші лікарі надають допомогу – тим, хто здався в полон. Знищено багато російської авіаційної та броньованої техніки.

  • Так, ми бачимо, що багато росіян шоковані тим, що відбувається. Дехто з росіян вже закликає у соцмережах, що вони проти війни. Ми це бачимо. Але керівництво Росії це навряд чи побачить. Тому що ваша соціальна мережа сьогодні – це площі вашої столиці. Висловлюйтеся на Красній площі або десь іще на вулицях Москви і Петербургу, а не тільки в Інстаграмі.

  • Що ми бачимо на цю годину? Росія для світової спільноти перетворюється в аналог так званої ДНР – це повна ізоляція.

  • Я на постійному зв'язку з лідерами держав-партнерів та міжнародних організацій. Росія вже почала отримувати перші санкції з великого пакету санкцій, найбільш потужних в світовій історії.

  • Нікому не вдасться переконати чи змусити українців віддати свободу і незалежність України. Але схоже, що російське керівництво намагається це зробити за рахунок знищення потенціалу їхньої країни. Усе, що було зроблено Росією з 2000 року, може бути зараз просто спалено в прямому ефірі на очах усього світу.

Ми наголошуємо, що **НЕ Україна обрала шлях війни. Але Україна пропонує повернутись на шлях до миру**.

«Що робити українцям? Допомагайте національному захисту. Вставайте до лав Збройних Сил та підрозділів територіальної оборони. Будь-який громадянин з бойовим досвідом буде зараз корисним. Саме від вас і всіх нас залежить, чи вдасться ворогу просунутись на територію країни. Допомагайте волонтерській спільноті та медичній системі, наприклад, донорством крові. Політикам та керівникам громад – допомагайте людям, забезпечуйте нормальність життя на місцях настільки, наскільки це можливо. Кожен повинен піклуватись про своїх близьких і дбати про тих сусідів чи знайомих, які цього потребують. Обов'язок журналістів – захищати демократію і свободу України», - резюмував президент.

Нагадаємо, вранці 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок воєнної операції на Донбасі. У цей же час по українських військових об'єктах почали завдавати потужних ударів.

За кілька годин після нападу Верховна рада схвалила запровадження військового стану в Україні.

У Генштабі повідомили, що РФ за пів дня завдала понад 30 ударів по об'єктах цивільної та військової інфраструктури.

Пізніше стало відомо, що російські окупанти увійшли до Зони Чорнобильської АЕС, а в Генічеську взяли під контроль усі держструктури.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: