Євросоюз опублікував список росіян, які потрапили під санкції

Читать на русском
Загалом у санкційному списку перебуває 571 людина, серед яких 351 депутат російської ГосДуми.
armyinform.com.ua

Європейський союз опублікував список росіян та організацій, які потрапили під санкції через визнання Росією терористичних угруповань так званих «ЛНР» і «ДНР».

Про це повідомляє офіційний журнал Євросоюзу.

Зазначається, що до санкційного списку фізичних осіб потрапили міністр оборони Росії Сергій Шойгу, голова адміністрації президента Антон Вайно, віцеспікер Держдуми Петро Толстой, офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова, керівник телеканалу RT Маргарита Симоньян, телеведучий Володимир Соловйов, голова медіахолдингу News front, а також організація «Агентство інтернет-досліджень», яку у ЗМІ називають «фабрикою тролів».

Експерт оцінив санкційну реакцію Заходу на визнання Росією «Л/ДНР»Політолог пояснив, чиї санкції можуть бути найвагомішими після визнання Росією так званих Л/ДНР.

Крім того, до списку санкцій внесені заступник голови уряду Дмитро Григоренко, голова «ВЕБ.РФ» Ігор Шувалов, мати і дружина бізнесмена Євгена Пригожина.

У санкційному списку також командувач Чорноморського флоту Ігор Осипов, головнокомандувач Повітряно-космічними силами Сергій Суровікін, головнокомандувач Військово-морського флоту Микола Євменов та головнокомандувач сухопутних військ Олег Салюков. З організацій до списку потрапили банк «Росія», «Промзв'язокбанк», банк «ВЕБ.РФ».

Загалом у санкційному списку перебуває 571 людина, серед яких 351 депутат російської Думи.

Нагадаємо, що у середу, 23 лютого, Євросоюз офіційно запровадив санкції проти Росії через визнання незалежності «Л/ДНР».

Визнання «Л/ДНР»: які санкції вже запровадили проти РосіїПроти Росії почали запроваджувати нові санкції, пов'язані з визнанням так званих ДНР і ЛНР. Які країни та що зробили – на інфографіці.

Раніше ми повідомляли, що у Єврокомісії розповіли, які саме санкції розглядають проти РФ.

При цьому, санкції Євросоюзу проти Росії можуть включати віднесення сотень політиків і чиновників до чорних списків, заборону на торгівлю російськими державними облігаціями та заборону на імпорт і експорт сепаратистських організацій.

Також нагадаємо, що Велика Британія запроваджує санкції проти п'яти російських банків та трьох олігархів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: