Байден оголосив про нові санкції проти Nord Stream 2 AG та її керівників

Читать на русском
У середу, 23 лютого, США ввели санкції проти компанії Nord Stream 2 AG та її керівників у відповідь на визнання Росією незалежності ЛДНР.
Reuters

У середу, 23 лютого, США ввели санкції проти компанії Nord Stream 2 AG та її керівників у відповідь на визнання Росією незалежності ЛДНР.

Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

Газова зброя проти Кремля: як німецький регулятор зіграв на руку УкраїніСертифікація Північного потоку-2 може бути відкладена на 6-8 місяців, що на користь Україні.

«Сьогодні я доручив своїй адміністрації запровадити санкції проти компанії Nord Stream 2 AG та її корпоративних керівників. Ці кроки є ще однією частиною нашого першого траншу санкцій у відповідь на дії Росії в Україні. Як я вже дав зрозуміти, ми без вагань здійснимо подальші кроки, якщо Росія продовжить ескалацію», - заявив президент США Джо Байден.

При цьому він наголосив, що президент РФ Володимир Путін дав світу величезний стимул відмовитися від російського газу та перейти на інші види енергії.

Зазначимо, канцлер Німеччини Олаф Шольц 22 лютого оголосив, що зупинив сертифікацію газопроводу «Північний потік-2» через визнання російським президентом терористичних угруповань так званих «ДНР» та «ЛНР» як «незалежних держав».

Нагадаємо, що на початку лютого Байден та Шольц обговорили агресію РФ проти України та «Північний потік-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: