ЄС планує запровадити санкції проти міністра оборони Росії – WSJ

Читать на русском
ЄС має намір запровадити санкції проти глави Міноборони Росії Сергія Шойгу, також до списку санкцій може потрапити Агентство інтернет-досліджень Росії.
РИА Новости

ЄС має намір запровадити санкції проти голови Міноборони Росії Сергія Шойгу, також до списку санкцій може потрапити Агентство інтернет-досліджень Росії.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Відомо про те, що ЄС запровадить цільові санкції щодо 22 фізичних осіб та Агентства інтернет-досліджень. До осіб не входить президент Росії Володимир Путін, хоча очільник зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель заявив, що російському лідерові можуть заборонити поїздки до ЄС та заморозити активи у разі нової агресії Росії проти України.

Експерт оцінив санкційну реакцію Заходу на визнання Росією «Л/ДНР»Політолог пояснив, чиї санкції можуть бути найвагомішими після визнання Росією так званих Л/ДНР.

За словами дипломатів, до списку санкцій ЄС потраплять голова Міноборони РФ Сергій Шойгу, глава канцелярії президента РФ Антон Вайно та кілька інших високопоставлених воєначальників, включаючи начальників штабів ВМФ та Міністерства оборони Росії.

До списку санкцій також включені високопосадовці трьох банків, проти яких направлені санкції, зокрема Ігор Шувалов, глава ВЕБу, колишній перший віце-прем'єр Росії і близький соратник Путіна.

Сьогодні глава МЗС Дмитро Кулеба закликав партнерів запровадити ще більше санкцій проти Росії, щоб зупинити Володимира Путіна від подальшої російської агресії.

Раніше ми писали про те, що санкції Євросоюзу проти Росії можуть включати внесення сотень політиків та чиновників до чорних списків, заборону торгівлі російськими державними облігаціями та заборону імпорту та експорту сепаратистських організацій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: