РФ за пів дня завдала понад 30 ударів по об'єктах цивільної та військової інфраструктури – Генштаб

Читать на русском
Атака Росії відбулася у межах Луганської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Житомирської, Херсонської, Одеської областей по о. Зміїний та в зоні ООС.
t.me/kharkov_now

Російська армія з початку нападу на Україну завдала понад 30 ударів по об'єктах цивільної та військової інфраструктури України станом на 13 годину дня.

Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних Сил України.

Напад Росії на Україну: як саме і чому реагують західні партнериЄвропейський Союз, Німеччина та Франція досі не стали на підтримку України і дотримуються нейтралітету. Союзниками по коаліції ми можемо назвати Велику Британію, США та Польщу.

Так, станом на 13 годину 24 лютого збройними силами держави-агресора завдано понад 30 ударів крилатими ракетами «Калібр», реактивними системами залпового вогню, авіацією та артилерією з цивільної та військової інфраструктури України.

У Генштабі уточнюють, що противник продовжує наступ за підтримки армійської авіації з перетином українського кордону за напрямками Армянськ-Херсон, Чаплинка-Каховка.

За інформацією Генштабу, робота диверсійно-розвідувальних груп фіксується у Бессарабському операційному районі та у Чорноморській операційній зоні України.

У пресслужбі ДПСУ додали, що вогонь за прикордонними підрозділами та пунктами пропуску здійснювався артилерією та авіацією, після чого відбувався рух військової техніки.

«Зокрема, російська агресія сталася в межах Луганської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Житомирської, Херсонської, Одеської областей щодо о. Зміїний і в зоні ООС», - йдеться у повідомленні.

Прикордонні підрозділи, залежно від розвитку обстановки, передислокуються на запасні позиції та діють спільно з ЗСУ, додали у відомстві.

Нагадаємо, вранці 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок воєнної операції на Донбасі.

У цей же час по українських військових об'єктах почали завдавати потужних ударів.

Загалом, за даними Державної прикордонної служби, російська військова техніка порушила кордон у Чернігівській, Сумській, Луганській, Харківській областях.

За кілька годин після нападу Верховна рада схвалила запровадження військового стану в Україні.

У МВС, ЗСУ та Міноборони закликали українців залишатися вдома та зберігати спокій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: