Зеленський оголосив про створення антипутінської коаліції зі світовими лідерами

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський оголосив про створення антипутінської коаліції зі світовими лідерами – президентом Франції, Туреччини, головою Єврокомісії.
Володимир Зеленськийскріншот з відео

Президент Володимир Зеленський після нападу РФ на Україну 24 лютого оголосив про створення антипутінської коаліції зі світовими лідерами – президентом Франції, Туреччини, головою Єврокомісії.

Про це він повідомив у своєму Twitter.

Напад Росії на Україну: як саме і чому реагують західні партнериЄвропейський Союз, Німеччина та Франція досі не стали на підтримку України і дотримуються нейтралітету. Союзниками по коаліції ми можемо назвати Велику Британію, США та Польщу.

«Створюємо антипутінську коаліцію. Про конкретні санкції та конкретну допомогу для наших військових поговорив з Еммануелем Макроном, Реджепом Ердоганом, Урсулою фон дер Ляйєн та Карлом Нехаммером (канцлер Австрії - ред). Чекаємо на рішучі дії», - написав Зеленський.

Нагадаємо, вранці 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок воєнної операції на Донбасі. У цей же час по українських військових об'єктах почали завдавати потужних ударів.

Загалом, за даними Державної прикордонної служби, російська військова техніка порушила кордон у Чернігівській, Сумській, Луганській, Харківській областях.

За кілька годин після нападу Верховна рада схвалила запровадження військового стану в Україні.

Президент Володимир Зеленський після впровадження воєнного стану в Україні звернувся до світових лідерів з вимогою негайно створити антипутінську коаліцію у зв'язку з початком війни Росії проти України.

У Генштабі повідомили, що РФ за пів дня завдала понад 30 ударів по об'єктах цивільної та військової інфраструктури.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: