Зеленський закликав світових лідерів негайно створити антипутінську коаліцію

Читать на русском
Зеленський звернувся до президентів і голів США, Німеччини, Британії, Польщі та ЄС з вимогою негайно докласти всіх зусиль для зупинки Путіна
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент Володимир Зеленський після введення воєнного стану в Україні звернувся до світових лідерів з вимогою негайно створити антипутінську коаліцію у зв'язку з початком війни Росії проти України.

Про це він написав у своєму Twitter.

Зеленський звернувся до президентів і голів США, Німеччини, Британії, Польщі та ЄС з вимогою негайно докласти всіх зусиль для зупинки Путіна.

«Закликаю негайно зупинити Путіна, війну проти України та світу. Будуємо антипутінську коаліцію. Негайні санкції, оборонна і фінпідтримка України. Закриття повітряного простору. Світ повинен примусити Росію до миру» - написав президент.

Нагадаємо, російські війська атакують українські кордони на всьому їх протязі. На цей момент повідомляється про численні вибухи в ряді українських міст. Під удар потрапили Харків, Маріуполь, Миколаїв, Одеса, Херсон і Київ.

Володимир Зеленський звернувся до українців і оголосив про введення воєнного стану. Міністр оборони України Олексій Резніков запевнив, що ситуація знаходиться під контролем, а українська армія тримає оборону.

ДПСУ підтверджує, що російські війська атакували кордон України в межах Луганської, Сумської, Харківської, Чернігівської та Житомирської областей, а також з території окупованого Криму та Білорусі. В останньому випадку ЗС РФ діяли за підтримки білоруської армії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: