Блінкен скасував зустріч з міністром закордонних справ РФ Лавровим

Читать на русском
Блінкен вважає, що в цій зустрічі вже немає ніякого сенсу. Союзники підтримали рішення Держдепартаменту США
Ентоні БлінкенAP Photo

Державний секретар США Ентоні Блінкен прийняв рішення скасувати зустріч з Міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, яка повинна була пройти 24 лютого.

Про це повідомив сам Блінкен на спільному брифінгу з Міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Блінкен вважає, що в цій зустрічі вже немає ніякого сенсу. Союзники підтримали рішення Держдепартаменту США, зазначив він.

Експерт оцінив санкційну реакцію Заходу на визнання Росією «Л/ДНР»Політолог пояснив, чиї санкції можуть бути найвагомішими після визнання Росією так званих Л/ДНР.

«Ця зустріч відбулася б, якби Росія не вторглася в Україну. Зараз ми бачимо початок цього вторгнення. У цій зустрічі більше немає сенсу... Ми не можемо дозволити Росії прикриватися дипломатією та одночасно проводити ескалацію в Україні» - сказав він.

Нагадаємо, що за підсумками засідання Ради Безпеки Росії в понеділок, 21 лютого, президент РФ Володимир Путін прийняв рішення про визнання самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» на Донбасі. При цьому Росія визнала «Л/ДНР» в тих кордонах, які були позначені в їхніх «конституціях» - тобто в межах Донецької та Луганської областей України.

22 лютого Євросоюз схвалив перший пакет санкцій проти Росії за визнання «ЛДНР» - до нього потрапили 351 член Держдуми РФ. Президент США Джозеф Байден також виступив зі зверненням про введення нових санкцій проти Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: