Посольство США засудило визнання Росією «Л/ДНР»

Читать на русском
США засуджують визнання Росією незалежності «ЛДНР». Таке рішення президента Володимира Путіна буде зустрінуте рішучою відповіддю.
24 канал

США засуджують визнання Росією незалежності «Л/ДНР». Таке рішення президента Володимира Путіна буде зустрінуте рішучою відповіддю.

Про це йдеться у заяві тимчасово повіреного у справах посольства США в Україні Крістіни Квін, інформує РБК-Україна.

«Ми всі чули вчорашню промову президента Путіна. Його обурливі заяви про Україну та український народ були маревними, що відображали спотворене бачення, яке нагадує не глобального лідера, а найгірших авторитаристів Європи», - заявила вона.

Експерт оцінив санкційну реакцію Заходу на визнання Росією «Л/ДНР»Політолог пояснив, чиї санкції можуть бути найвагомішими після визнання Росією так званих Л/ДНР.

За словами Квін, президент Джо Байден вчора підписав указ, який забороняє нові інвестиції, торгівлю та фінансування американськими особами «Л/ДНР», їх території або з них.

«Ми продовжуємо координувати дії з нашими союзниками та партнерами, щоб зробити додаткові кроки у відповідь на ці неспровоковані та неприйнятні дії Росії», - додала Квін.

При цьому вона додала, що безрозсудні дії Путіна загрожують не лише Україні, а й усьому міжнародному порядку, який підтримує глобальний мир та безпеку з часів Другої світової війни.

Нагадаємо, 21 лютого президент Росії Володимир Путін підписав укази про визнання самопроголошених «Л/ДНР».

В Україні заявили, що такий крок Кремля – це односторонній вихід із мінських угод та визнання своєї ж власної агресії.

Також ми писали, як на рішення Путіна відреагували інші країни світу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: