Соціологи з'ясували, скільки українців вірять у загрозу повномасштабного вторгнення РФ

Читать на русском
Вторгнення Росії до України. Опитування показало, що майже 40 відсотків українців вірять у загрозу повномасштабної війни з РФ.
Фото Слово і діло

Майже 40% українців вірять у загрозу повномасштабної війни із Росією. Лише 7% громадян України вважають, що такої загрози на сьогоднішній день немає.

Такі результати загальнонаціонального опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Центром політичної соціології протягом 1-12 лютого 2022 року.

Компроміс чи мир з позиції сили: як змінювалася думка українців щодо розв'язання конфлікту на ДонбасіЗа роки війни на Донбасі менше українців згодні на мир за будь-яку ціну, але більше почали виступати за частковий компроміс.

Так, 39% опитаних вважали, що загроза повномасштабної агресії з боку Росії або дуже ймовірна, або неминуча. Ще 33% опитаних схилялися до того, що загроза з боку Росії хоч і не велика, проте можлива.

У відсутність такої загрози вірить 7% українців, а близько 21% не можуть визначитись із цього питання.

Нагадаємо, на тлі ескалації на Донбасі президент РФ Володимир Путін 21 лютого визнав «незалежність» так званих «ЛНР» та «ДНР».

Президент Володимир Зеленський заявив, що запровадить у країні воєнний стан у разі «потужної війни» проти України.

Тим часом, голова міноборони України звернувся до військовослужбовців і заявив, що втрат не уникнути.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: