«Доведеться пройти через біль»: міністр оборони України записав звернення до військових

Читать на русском
Путін визнав ДНР та ЛНР. Міністр оборони Резніков звернувся до ЗСУ. Він заявив, що на українську армію чекають важкі випробування, будуть втрати, доведеться пройти через страх і біль.
Олексій РезніковVolodymyr Tarasovukrinform / Keystone Press Agency / Global Look Press

Українську армію попереду чекають тяжкі випробування, будуть втрати. Бійцям доведеться пройти через страх та біль, перш ніж Україна переможе агресію РФ.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков у своєму зверненні до українських військовослужбовців, опублікованому на сайті МОУ 22 лютого.

Визнання Росією «Л/ДНР»: які країни засудили рішення, а які – підтрималиЛише чотири країни та дві невизнані республіки підтримали рішення Путіна про визнання Л/ДНР. Хто засудив – на карті.

«Кремль зробив черговий крок до відродження Радянського Союзу. З новим Варшавським пактом і новою Берлінською стіною. Єдине, що відділяє від цього – Україна і українська армія. Наш вибір дуже простий – боронити свою країну, свій дім, своїх рідних. Для нас нічого не змінилося. Тепер ми побачимо поряд справжніх друзів, яких стане більше. Тепер не зможуть сховатися ті «друзі», які не один рік вмовляли нас капітулювати. Попереду важкі випробування. Будуть втрати. Доведеться пройти через біль, здолати страх і зневіру. Але нас неодмінно чекає перемога. Бо ми на своїй землі і за нами правда», - сказав міністр.

Він зазначив, що українську армію підтримує український народ, і це є «ознакою того, що ми всі робимо правильно».

«Наш вибір дуже простий – захищати свою країну, свою оселю, своїх рідних. Для нас нічого не змінилося», - наголосив Резніков.

Коментуючи рішення президента РФ Путіна про визнання ЛДНР, глава Міноборони зазначив:

«Мрак невизначеності впав. Те, що ви знали вісім років, тепер побачив увесь світ… Завдяки вашій мужності, самовідданості та професіоналізму були зламані плани ворога, який усі ці роки вів підлу війну, ховаючись за жінками та дітьми… Вчора він показав своє справжнє обличчя… Завдяки вам Європа усвідомила справжню ціну уникнення чесних відповідей», - сказав Резніков.

Міністр повідомив, що зараз усі зусилля військово-політичного керівництва держави та командування ЗСУ спрямовані на зміцнення оборони, зокрема на максимальне залучення допомоги партнерів, частина з якої Україна вже отримала.

«Багато хто на емоціях підштовхуватиме до хаотичних рішень. Ми цього не допустимо. Наша сила – у єдності та впевненості. З холодною головою. Зберігаємо спокій. Тримаємо лад», - резюмував Резніков.

Нагадаємо, 21 лютого президент Росії Володимир Путін підписав укази про визнання самопроголошених ДНР та ЛНР.

Президент США Джо Байден підписав указ про санкції проти РФ. Також ми писали, як на рішення Путіна відреагували інші країни світу.

В Україні заявили, що такий крок Кремля – це односторонній вихід із мінських угод та визнання власної агресії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: