У США пояснили, чому різко проти приїзду Зелінського на Мюнхенську конференцію

Читать на русском
При цьому український президент попередньо не змінив свої плани та все одно полетить до Мюнхена, попри висловлене США несхвалення
Ілюстративне фотоФото РІАН

Сполучені Штати не вітають участь президента України Володимира Зеленського в Мюнхенській конференції з безпеки, оскільки вважають, що в ситуації, коли навколо українських кордонів російські війська, а на Донбасі - ескалація, йому не слід залишати Україну. На думку США, від'їздом Зеленського на конференцію нібито може скористатися Путін.

Про це повідомляє американський телеканал NBC News з посиланням на власні джерела, які позиціюють себе, як такі, що розбираються в ситуації.

На сайті телеканалу також зазначено, що у Зеленського вже зреагували на стурбованість США. Представник офісу президента сказав телеканалу, що президент попередньо не змінив свої плани та полетить до Мюнхена. Єдина причина, по якій він міг би відмовитися від поїздки - серйозна ескалація або турбують повідомлення про ситуацію навколо України.

Нагадаємо, президента України Володимира Зеленського запросили до Мюнхена на конференцію з безпеки. При цьому офіційні особи від Російської Федерації не братимуть участі у Мюнхенській конференції з безпеки, яка повинна відбутися 18-20 лютого 2022 року.

У США називали дати проведення Мюнхенської конференції, як нібито один з варіантів дат, в які Росія може напасти на Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: