Сенат США проголосував за резолюцію на підтримку України

Читать на русском
Сенат США переважною більшістю голосів проголосував за підтримку незалежної України та засудження російської військової агресії.
Фото - АР.

Сенат США переважною більшістю голосів проголосував за підтримку незалежної України та «засудження» російської військової агресії.

Як пише АР, голосування відбулося після того, як президент Джо Байден заявив, що США мають «всі ознаки» потенційного нападу Росії на Україну за лічені дні.

Убивства, напади та етнічні причини: що ставало приводом для війни за останнє століттяЩо ставало приводом для війни у ХХ та ХХІ століттях, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Резолюція сенаторів не має сили закону, але засвідчує про «непохитну підтримку Сполученими Штатами безпечної, демократичної та незалежної України» та «засуджує нарощування російських військових» на кордоні України.

Голосування відбулося одноголосно, без заперечень чи офіційного поіменного голосування.

В остаточному тексті зазначено, що резолюцію не слід тлумачити як дозвіл на застосування військової сили проти Росії або на введення збройних сил США в Україну.

«Це не питання «якщо», а «як» ми відповімо Путіну», — сказав у коментарі ЗМІ сенатор-демократ Джин Шахін.

Нагадаємо, раніше британський таблоїд The Sun повідомив, що Росія планує напасти на Україну 16 лютого о першій ночі за київським часом. Цієї дати вторгнення не сталося.

Цього тижня РФ заявила про відведення військ від кордонів України та Криму. Однак Україна та інші країни поки що не підтверджують цей факт.

Пізніше Politico писало, що можливість вторгнення Росії в Україну 16 лютого була перебільшеною. Наразі потрібно звернути увагу на дні після 20 лютого.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: