Держдепартамент назвав умову повернення посольства США зі Львова назад до Києва

Читать на русском
У Держдепартаменті пов'язали питання повернення посольства США до Києва з деескалацією навколо України
Держдепартамент СШАProbationer Probationer

Посольство США не повертатиметься зі Львова до Києва до тих пір, поки не спаде рівень ескалації навколо України. До цього моменту американські дипломати залишаться на території Західної України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на коментар представника Державного департаменту США виданню.

«Немає планів щодо повернення посольства до Києва поки Росія продовжує агресивні дії та нарощування військ як всередині, так і навколо України» - заявили в Держдепартаменті.

Загроза російського вторгнення: які країни закликали своїх громадян покинути УкраїнуПонад 40 країн світу закликали своїх громадян терміново виїхати з України через високий ризик вторгнення Росії.

Нагадаємо, що в Державному департаменті США 15 лютого зробили офіційну заяву про те, що посольство США в Україні переїхало до Львова. Головним міркуванням перенесення посольства виступило забезпечення безпеки дипломатів.

Нагадаємо, 12 лютого стало відомо, що Німеччина скорочує персонал посольства в Києві, але залишає його відкритим, при цьому також переносить генконсульство з Дніпра до Львова.

13 лютого посольство Канади в Україні тимчасово перенесло роботу до Львова. Дипломатичне представництво в Києві тимчасово припиняє роботу через велику загрозу російського вторгнення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: