Кулеба вирушає до Брюсселя та Вашингтона: з ким зустрінеться міністр

Читать на русском
Голова МЗС України Дмитро Кулеба 19-23 лютого здійснить закордонні візити для участі у заходах ЄС та ООН та проведення переговорів із США.
Дмитро Кулебафото МЗС України

Голова МЗС України Дмитро Кулеба 19-23 лютого здійснить закордонні візити для участі у заходах ЄС та ООН та проведення переговорів із США.

Про це повідомила пресслужба міністерства у суботу, 19 лютого.

Кризова дипломатія: з ким зустрічався і кому телефонував Зеленський на тлі загрози від РосіїВолодимир Зеленський з початку року особисто зустрівся і говорив телефоном із лідерами США, Німеччини, Франції, Туреччини, Великої Британії, а також генсеком НАТО та топчиновниками ЄС.

У складі делегації на чолі з президентом Володимиром Зеленським міністр відвідає Мюнхенську безпекову конференцію, де проведе двосторонні зустрічі з міністрами закордонних справ низки іноземних держав.

21 лютого в Брюсселі Кулеба візьме участь у Раді ЄС із закордонних справ як спеціальний гість.

«Міністр поінформує європейських колег щодо актуальної ситуації з безпекою поблизу державного кордону та на тимчасово окупованих територіях України, зусиль нашої держави та її партнерів для зниження напруги та активізації процесу політико-дипломатичного врегулювання», - йдеться у повідомленні.

22 лютого заплановано візит Кулеби до Вашингтона. Міністр проведе переговори із держсекретарем США Ентоні Блінкеном, ключовими темами яких стане захист України від подальшої російської агресії.

23 лютого у Нью-Йорку міністр виступить на Генеральній Асамблеї ООН, де розповість широкій міжнародній спільноті про актуальну ситуацію на Донбасі.

Нагадаємо, сьогодні президент України Володимир Зеленський виступить на Мюнхенській безпековій конференції.

Раніше на ній уже виступив генсек НАТО Єнс Столтенберг і заявив, що не бачить відведення військ РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: