Сьогодні ОБСЄ проведе спеціальне засідання за запитом України

Читать на русском
У п’ятницю, 18 лютого, у Відні відбудеться спеціальне засідання ОБСЄ за запитом України щодо військової активності Росії.
Reuters

У п’ятницю, 18 лютого, у Відні відбудеться спеціальне засідання ОБСЄ за запитом України щодо військової активності Росії.

Україна попросила застосувати пункт 16.3 Віденського документа: зустріч усіх держав-учасниць щодо незвичайної військової діяльності. У п’ятницю відбудеться спільне засідання Постійної ради ОБСЄ та Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ, - йдеться у повідомленні в Twitter.

Напад Росії на Україну: у США назвали нову можливу датуІмовірність вторгнення Росії до України 16 лютого була перебільшеною. Наразі потрібно звернути увагу на іншу дату у лютому.

Віденський документ — міжнародна угода держав-учасниць ОБСЄ від 2011 року, яка призначена для реалізації заходів довіри та безпеки в регіоні. На цьому засіданні Україна хотіла просити Росію пояснити значну військову активність біля кордонів України.

Нагадаємо, вчора сенат США проголосував за резолюцію на підтримку України.

Раніше британський таблоїд The Sun повідомив, що Росія планує напасти на Україну 16 лютого о першій ночі за київським часом. Цієї дати вторгнення не сталося.

Пізніше Politico писало, що можливість вторгнення Росії в Україну 16 лютого була перебільшеною, потрібно звернути увагу на дні після 20 лютого.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: