У ЗСУ уточнили, чий гумконвой був обстріляний біля КПВВ Щастя

Читать на русском
На КПВВ Щастя було обстріляно колону з гуманітарною допомогою від Верховного комісара ООН у справах біженців, а не гумконвой Червоного Хреста.
фото depo.ua

У п'ятницю, 18 лютого, на КПВВ «Щастя» було обстріляно колону з гуманітарною допомогою від Верховного комісара ООН у справах біженців, а не гумконвою Червоного Хреста, як повідомлялося раніше.

Уточнену інформацію опублікував головнокомандувач ЗСУ України у Facebook.

Загострення ситуації на Донбасі: що сталося і чого може домагатися РосіяСитуація на Донеччині 17 лютого різко загострилася. Чому це сталося, про що раніше говорили сепаратисти та Кремль, і чого може добиватися Росія – у матеріалі.

«За уточненою інформацією, це були автомобілі не Червоного Хреста, а колона з гуманітарною допомогою від представників Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців. Гуманітарна колона від УВКБ ООН потрапила під обстріл російських окупаційних військ на КПВВ Щастя», - написав він.

Як повідомлялося, сьогодні близько 12:00 окупанти обстріляли КПВВ «Щастя» на Луганщині, де в цей час Держприкордонслужба оформляла вантажні автомобілі, які напередодні доставили гуманітарний вантаж від ООН та їхали з непідконтрольної території.

Обстріл вівся з великокаліберного кулемета (близько 50 пострілів), міномета 82 мм (3 постріли), гранатомета АГС-17 (10 пострілів) з н.п. Весела Гора.

У Щасті внаслідок обстрілу також пошкодили адмінбудівлю.

Нагадаємо, на Донбасі другу добу спостерігається різке загострення конфлікту. Міністр оборони розповів, чи є загроза вторгнення РФ найближчим часом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: