У Луганську прогриміли два вибухи, імовірно пошкоджений газопровід (оновлено)

Читать на русском
Імовірно, від вибухів постраждали газопровід і газова заправка у двох різних районах окупованого міста
Фото з місця подійСкриншот

На території окупованого Росією Луганська ввечері 18 лютого з невеликим інтервалом сталося два потужні вибухи.

Відомо, що перший вибух стався в передмісті Луганська - Вергунці. Російські ЗМІ вже повідомили, що пошкоджений і горить газопровід «Дружба».

Другий вибух стався недалеко від Кам'янобородського району міста, що там вибухнуло, поки що невідомо. Однак місцеві жителі повідомили, що імовірно злетіла на повітря газова заправка.

«Луганськгаз», контрольований проросійськими бойовиками, підтвердив два вибухи на газових магістралях у місті. Обидва інциденти там вважають диверсіями.

Нагадаємо, раніше ГУР МО України повідомило, що бойовики хочуть підірвати кілька об'єктів в окупованому Донецьку. У зв'язку з цим жителів міста закликають не виходити з дому і не користуватися громадським транспортом.

18 лютого ватажок так званої «ДНР» Денис Пушилін заявив, що жителів «ДНР» евакуюють в Ростовську область Росії нібито через зростання напруженості в регіоні. Після цього самопроголошена «ЛНР» теж оголосила про евакуацію жителів до РФ.

Однак пізніше виявилося, що ватажок «ЛНР» Леонід Пасічник, який 18 лютого начебто виступив з терміновим зверненням до жителів ОРЛО про «евакуацію», насправді записав це відео два дні тому. Аналогічно два дні тому виявилося записано «термінове відео» Пушиліна.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: