Росія не наважиться обстрілювати Україну зі своєї території, як у 2014 році – Верещук

Читать на русском
Якщо Росія спробує влаштувати такі ж обстріли, як у 2014 році, на неї чекають дуже сумні наслідки
Ірина ВерещукFacebook

Росія не ризикне обстрілювати українські об'єкти та війська зі своєї території, як це було у 2014 році, оскільки зараз весь світ знає, що Росія - агресор і реакція на такі дії буде вкрай жорсткою.

Про це заявила міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук на брифінгу, повідомляє УНІАН.

Загострення ситуації на Донбасі: що сталося і чого може домагатися РосіяСитуація на Донеччині 17 лютого різко загострилася. Чому це сталося, про що раніше говорили сепаратисти та Кремль, і чого може добиватися Росія – у матеріалі.

«Різниця між 2014-м і 22-м роками в тому, що вже ніхто не має, як мені здається, питань - і серед країн, і серед лідерів - хто є агресором, і хто є жертвою. На сьогодні ведеться розвідка, у наших союзників США і Великобританії є можливості моніторити, що відбувається на кордоні... Так що так, як було у 2014 році, не буде. Нічого приховати не вдасться. І злочини проти цивільного населення теж» - запевнила вона.

Нагадаємо, 18 лютого окупанти «ДНР» заявили про те, що «ЗСУ знаходяться в бойовому порядку і готові до силового захоплення Донбасу». Вони оголосили «масову евакуацію населення», людям пропонують виїхати в Ростовську область Росії.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба рішуче спростував повідомлення бойовиків про «наступ ЗСУ» на Донбасі. МЗС України закликало світову спільноту засудити провокації Росії та її маріонеток на Донбасі.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний звернувся до жителів окупованих територій з приводу загострення ситуації на Донбасі. За його словами, окупанти використовують населення для ескалації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: