У Кремлі знайшли обґрунтування для свого небажання відвести війська від кордонів України

Читать на русском
За словами Пєскова, є затверджений графік відведення військ, якому слід російське військове командування, тому західні країни даремно панікують
Дмитро ПєсковФото РІАН

У Росії заявили, що висловлювання України, США і країн НАТО про те, що російські війська не відходять від кордонів України, є неправдивими. Росія відводить свої війська згідно з графіком, який розроблений для цього.

Про це заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков в ході брифінгу в Кремлі, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

«Зрозуміло, що угруповання для навчань формувалася протягом багатьох тижнів, і вивести їх за один день, звичайно, неможливо. Вони не можуть просто так злетіти та полетіти. Потрібен час» - сказав він.

Росія не вторглася в Україну 16 лютого: що тепер кажуть на Заході та як реагують у КремліПопри прогнози, сьогодні вночі Росія не вторглася в Україну. У Кремлі запевняють, що взагалі не хочуть війни, а на Заході попереджають, що агресія можлива будь-якої миті.

Нагадаємо, 16 лютого в Міністерстві оборони Росії заявили, що військова техніка підрозділів Південного військового округу покинула окупований Крим по мосту через Керченську протоку і слід в місця постійної дислокації.

При цьому США і НАТО заявили, що це не так. За даними США, Росія збільшила кількість військових біля кордонів України на 7 тисяч, попри заяви Кремля про відведення військ.

Президент США Джозеф Байден заявив, що Росія нібито може атакувати Україну в найближчі кілька днів. Для цього буде використана операція під чужим прапором. А державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Росія може вдатися до провокації для вторгнення в Україну - зокрема, інсценувати теракт або хімічну атаку на цивільних.

Також глава НАТО Єнс Столтенберг у четвер, 17 лютого, заявив, що Альянс, як і раніше, бачить небезпеку з боку РФ для України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: