Нардеп Шуфрич має будинок в окупованому Криму по сусідству з Медведчуком – «Схеми»

Читать на русском
Незадовго до анексії Криму Росією сім'я Шуфрич придбала у Медведчука недобудовану віллу в селищі Сімеїз
Ілюстративне фотоПроект Схеми

Народний депутат від ОПЗЖ Нестор Шуфрич має в окупованому Криму нерухомість - розкішний особняк по сусідству з таким же особняком свого сопартійця, Віктора Медведчука. Особняк, земля під яким придбана у Медведчука, оформлений відповідно до російського законодавства, таким чином, власник особняка фактично визнає юрисдикцію РФ на території Криму.

Про це повідомляє проєкт «Схеми».

Незадовго до анексії Криму Росією сім'я Шуфрич придбала у Медведчука недобудовану віллу в селищі Сімеїз. Земля, на якій стояла вілла, була колись передана у власність ФК «Динамо Київ», а потім, через ряд схем, прилипла до рук Медведчука. Саме її придбав Шуфрич.

«В результаті угоди купівлі-продажу цей об'єкт був оформлений як власність української компанії «Авто Бізнес Груп», заснованої батьком Шуфрича і його помічником. В українському реєстрі нерухомого майна це досі власність української фірми» - наголошується в матеріалі.

Об'єкт не добудований, але не покинутий - у 2021 році на ньому з'явилася табличка «приватна власність». У російському реєстрі нерухомості цей маєток і кілька земельних ділянок під ним з 2019 року вказуються, як власність компанії «Естейт груп холдинг» - цю фірму також заснували батько Шуфрича і його помічник. При цьому вони використовували хитромудру схему - через компанію «Авто Бізнес Груп» зареєстрували у РФ компанію «Естейт груп холдинг», як статутний капітал якої внесли цей маєток і землю під ним. Таким же чином - через статутний капітал - сім'я Шуфрич надалі розширювала територію навколо маєтку. В українському земельному кадастрі цих угод немає, зате є в російських кадастрах - що означає укладення угод виключно за російським законодавством.

Сам Шуфрич в коментарі журналістам визнав факт володіння віллою, але не захотів говорити про її реєстрацію за законами РФ. Він заявив, що це нібито не суперечить законам України та послався на якісь закони, прийняті у 2019 році, які нібито дозволяють українцям оформляти нерухомість в Криму за законами РФ. Правда, юристи та фахівці в галузі права, яких запитали журналісти, не розуміють, про які закони йде мова - і чи існують такі закони в реальності взагалі.

Інші фігуранти розслідування журналістів коментувати ситуацію взагалі відмовилися.

По сусідству з Медведчуком. Як Шуфрич визнав юрисдикцію Росії в Криму | СХЕМИ № 322Радіо Свобода

Нагадаємо, раніше нардеп від ОПЗЖ і голова парламентського комітету з питань свободи слова Нестор Шуфрич став власником 60% акцій телеканалу «Перший Незалежний». Варто відзначити, що це медіа створили експрацівники так званих «каналів Медведчука».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: