Україна на Євробаченні: комітет дискваліфікував Аліну Паш ще до її відмови

Читать на русском
Підставою для ухвалення такого рішення була відповідь ДПСУ від 16 лютого щодо неправдивості попередньої довідки.
фото: Главком

Сьогодні, 16 лютого, на позачерговому засіданні Організаційний комітет Національного відбору на участь у Євробаченні-2022 ухвалив рішення про відміну участі у відборі артистки Аліни Паш. Вона не представлятиме Україну на Євробаченні-2022.

Про це повідомляє «Суспільний мовник».

«Пункт 3.4. Правил Національного відбору на участь у Пісенному конкурсі Євробачення–2022 передбачає, що у разі встановлення Суспільним факту подання учасником недостовірної інформації або приховання інформації чи інших істотних обставин щодо учасника, Суспільне має право припинити участь у Відборі учасника в будь-який час», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підставою для ухвалення такого рішення була відповідь ДПСУ від 16 лютого щодо неправдивості попередньої довідки.

Аліна Паш представлятиме Україну на Євробаченні: суть скандалу та що про неї відомоАртистка потрапила до бази Миротворець, її звинуватили в свідомому порушенні державного кордону. Вона давала концерти в окупованому Криму і Росії.

Водночас, сама артистка «висловила згоду» з таким рішенням.

Раніше ми повідомляли, що Аліна Паш після скандалу відмовилася від участі у Євробаченні-2022.

Нагадаємо, що Аліна Паш перемогла на національному відборі, щоб представити Україну на Євробаченні-2022. Проте пізніше щодо її кандидатури виник громадський резонанс – співачку звинуватили у тому, що вона порушила правила конкурсу, відвідавши у 2015 році окупований Крим через Росію.

У ДПСУ спростували видачу довідки Паш про перетин адмінкордону між Україною та Кримом у 2015 році.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: