Аліна Паш після скандалу відмовилася від участі у Євробаченні-2022

Читать на русском
Українська співачка та переможниця нацвідбору Аліна Паш зняла свою кандидатуру з участі у Євробаченні 2022 року.
instagram.com alinapash

Українська співачка та переможниця нацвідбору Аліна Паш зняла свою кандидатуру з участі у Євробаченні 2022.

Про це співачка сама повідомила в Instagram у середу, 16 лютого.

Аліна Паш представлятиме Україну на Євробаченні: суть скандалу та що про неї відомоАртистка потрапила до бази Миротворець, її звинуватили в свідомому порушенні державного кордону. Вона давала концерти в окупованому Криму і Росії.

Паш заявила, що є громадянкою України, дотримується законів країни і «намагається нести традиції та цінності України у світ».

«У що вилилася ця історія – це зовсім не те, що я закладала у свою пісню. Я артистка, а не політик. У мене немає армії піарників, менеджерів, юристів, щоб протистояти всій цій атаці та натиску, зламу моїх соціальних мереж, погроз. А також абсолютно неприйнятним формулюванням, які дозволяють собі люди, не розібравшись у ситуації та забувши про гідність кожного громадянина України. Я не хочу цієї віртуальної війни та хейту. Головна війна зараз – це зовнішня, яка прийшла до моєї країни у 2014 році. Я не хочу далі бути у цій брудній історії. З тяжким серцем я знімаю свою кандидатуру як представника України у конкурсі «Євробачення». На жаль. Мені дуже шкода», – написала вона.

Перед цим співачка повідомила, що отримала відповідь від Держприкордонслужби про перетинання нею адмінкордону з окупованим Кримом у 2015 році. З'ясувалося, що така інформація у базі ДПСУ зберігається п'ять років і видати таку довідку відомство не може.

Нагадаємо, Аліна Паш перемогла на національному відборі, щоб представити Україну на Євробаченні-2022. Проте пізніше щодо її кандидатури виник громадський резонанс – співачку звинуватили у тому, що вона порушила правила конкурсу, відвідавши у 2015 році окупований Крим через Росію.

У ДПСУ спростували видачу довідки Паш про перетин адмінкордону між Україною та Кримом у 2015 році.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: