Поїздка Аліни Паш до Криму: прикордонники спростували видачу довідки про перетин адмінкордону

Читать на русском
Державна прикордонна служба не видавала довідку Аліні Паш про законний перетин нею адміністративного кордону між Україною та Кримом у 2015 році.

Державна прикордонна служба не видавала довідку Аліні Паш про законний перетин нею адміністративного кордону між Україною та Кримом у 2015 році – відомству не відомо, що за документ було опубліковано «Суспільним».

Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко у коментарі для видання «Українська Правда».

За словами Демченка, документ, котрий був опублікований «Суспільним», не створювався у відомстві і під таким номером нікому не надавався.

«Держкордонслужба проаналізувала інформацію, яка була поширена «Суспільним» про документ, нібито наданий відомством фізичній особі для подання у рамках відбору на Євробачення. Повідомляємо, що нам не відомо, який документ опубліковано мовником, адже підрозділами Держприкордонслужби такий не створювався і під таким номером нікому не надавався. Відомство також отримало офіційне звернення від Національної суспільної телерадіокомпанії України щодо підтвердження створення такого документа. Найближчим часом мовник отримає нашу відповідь», - заявив речник Андрій Демченко.

Водночас Демченко уточнив УП, що наразі підрозділ ДПСУ опрацьовує відповідь на звернення самої Аліни Паш про перетин кордону, яке надійшло та зареєстроване у відомстві.

Нагадаємо, у суботу, 12 лютого, виконавиця Alina Pash перемогла на національному відборі та поїде до Італії, щоб представити Україну на Євробаченні-2022. 28-річна співачка виконає пісню «Тіні забутих предків» в автентичному стилі.

На прес-конференції 14 лютого голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Микола Чернотицький сказав, що до отримання інформації від ДПСУ не готовий підписувати угоду із Паш. Він також зазначив, що якщо організатори Євробачення побачать ознаки політизації відбору, Україна може залишитися поза конкурсом цього року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: