Рада закликала світову спільноту не визнавати самопроголошені утворення в ОРДЛО

Читать на русском
Рада звернулася до міжнародних організацій та держав із закликом не визнавати самопроголошені республіки на Донбасі.
Фото - ВРУ

У вівторок, 15 лютого, у ВР ухвалено постанову про звернення до міжнародних організацій та держав із закликом не визнавати самопроголошені утворення «Л/ДНР».

Мова йде про постанову про звернення Верховної ради України до Організації Об’єднаних Націй, Європейської Комісії, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, урядів і парламентів держав світу щодо невизнання незалежності самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Забрати, що погано лежить: чи визнає Росія «ДНР» та «ЛНР»У Державній думі російські комуністи зареєстрували проєкт постанови про визнання ДНР та ЛНР.

Звернення підтримав 331 нардеп.

У документі ВР засуджує будь-які спроби Росії визнати незалежність самопроголошених республік. Український парламент закликає міжнародну спільноту не визнавати можливі рішення РФ.

Також ВР звертається з проханням розглянути питання правових підстав перебування Російської Федерації у складі постійних членів Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй та провести термінове засідання Ради безпеки ООН щодо ескалації конфлікту на державних кордонах України.

Нагадаємо, комітет Держдуми РФ підтримав два варіанти постанови про визнання «Л/ДНР».

Спеціально для «Слово і діло» Денис Попович аналізував, чи визнає Росія «ДНР» та «ЛНР».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: