СБУ допитала бойовика «ЛНР», який розвідував позиції ЗСУ: подробиці

Читать на русском
Повідомляється, що затриманий – виходець з Алчевська, колишній кримінальник, який підозрюється в скоєнні умисного вбивства в 2010 році.
Ілюстративне фотофото: dostup.pravda.com.ua

Служба безпеки України встановила, що затриманий на Лугащині бойовик, який здійснював розвідку, має кримінальне минуле, йому оголошено підозру.

Про це йдеться на сайті СБУ.

Зазначається, що СБУ допитала бойовика «ЛНР», який розвідував позиції ЗСУ під виглядом розмінування.

Як вдалося встановити, зловмисник є учасником одного з підрозділів «6 отдельного мотострелкового козачьего полка имени атамана Матвея Платова народной милиции ЛНР».

Повідомляється, що затриманий – виходець з Алчевська, колишній кримінальник, який підозрюється в скоєнні умисного вбивства в 2010 році.

Бойовик у дворянстві: як терориста Бородая зробили депутатом ДерждумиОбрання Бородая депутатом Держдуми РФ показує небезпеку виконання Мінських угод у нинішній редакції.

У 2014 році він вступив до лав бандформування «Брянка СССР». Згодом «служив» у мінометному взводі та брав активну участь у спротиві силам АТО/ООС на Луганщині. Зокрема, обстрілював з міномету позиції українських військових у Попасній та Золотому.

Під час затримання фігурант мав при собі пістолет ПМ з двома спорядженими магазинами, військовий квиток та посвідчення СЦКК (Спеціального центру контролю та координації припинення вогню). Носити зброю співробітникам СЦКК заборонено.

Бойовик грубо порушив досягнуті домовленості, оскільки він не мав права знаходитися на цій території, та ще й зі зброєю. Його завданням, погодженим у рамках Тристоронньої контактної групи, мало бути розмінування сусідньої ділянки. На ній планується відкрити новий пункт пропуску з тимчасово окупованими територіями.

Зокрема, слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину за ч.2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу.

При цьому, наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що російський бойовик «ЛНР» здався у полон українським військовим.

Також, минулої доби, 13 жовтня, російські окупанти 10 разів порушували режим припинення вогню на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: