Командиру бойовиків «ЛНР» оголосили підозру за обстріли українських позицій

Читать на русском
СБУ оголосила підозру учаснику незаконних збройних формувань ЛНР, якого затримали під час спроби перетнути лінію розмежування.
ssu.gov.ua

СБУ оголосила підозру учаснику незаконних збройних формувань «ЛНР», якого затримали під час спроби перетнути лінію розмежування.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Відомо, що суд обрав бойовику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. СБУ підозрюють затриманого у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) Кримінального кодексу України.

Відомо, що в ході досудового розслідування вдалось вияснити, що затриманим є командир ворожого мотострілецького підрозділу. Під його керівництвом бойовики угруповання брали участь в обстрілах позицій українських військових. Крім того, за даними слідства, у лютому 2020 року зловмисник отримав громадянство Росії.

Наразі тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності та притягнення до відповідальності інших осіб.

Нагадаємо, військова контррозвідка СБУ протягом 2014-2021 років встановила особи 1387 учасників незаконних збройних формувань «ЛНР» та «ДНР» та затримала понад 1000 із них.

Також раніше повідомляли, що контррозвідники СБУ затримали у Луганській області колишнього бойовика так званого «МДБ ЛНР», який перебував у розшуку за участь у незаконних збройних формуваннях.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: