Поблизу лінії розмежування на Донбасі затримали бойовика «ЛНР»

Читать на русском

СБУ спільно з військовослужбовцями Збройних Сил затримала поблизу селища Катеринівка на Луганщині бойовика терористичної організації «ЛНР».

Про це повідомила пресслужба відомства.

За інформацією, чоловік вирішив повернутися на підконтрольну українській владі територію, розчарувавшись в ідеях «русского мира». Співробітники спецслужби встановили, що мешканець Попаснянського району після відбування покарання у 2016 році приєднався до бойовиків.

У терористичному угрупованні ім. Платова він отримав прізвисько «Мальок» і обіймав посади стрілка, снайпера та гранатометника.

Забрати, що погано лежить: чи визнає Росія «ДНР» та «ЛНР»У Державній думі російські комуністи зареєстрували проєкт постанови про визнання ДНР та ЛНР.

Брав безпосередню участь у бойових діях проти сил АТО\ООС. Зокрема, вів прицільний вогонь з гранатометів по бронетехніці сил ООС у районі Новоолександрівки і Троїцького Попаснянського району Луганщини.

За час «служби» зловмисника нагороджено нагрудним знаком НЗФ «Гвардія» і пам’ятним знаком «Солдат Слави».

Бойовик пояснив своє рішення залишити терористичне угруповання втомою від довготривалої війни і бажанням побачити дружину та дітей.

Наразі зловмисника затримали. Слідчі органів безпеки повідомили йому про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 8 років.

Найближчим часом буде скеровано клопотання до суду для обрання бойовику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше ми повідомляли про те, що Росія спростила вступ до путінської провладної партії для мешканців ОРДЛО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: