Резніков виключає напад Росії на Україну з території Білорусі

Читать на русском
Резніков нагадав, що війська можуть перетнути кордон з Білоруссю не в будь-якому місці. Легко можна подолати тільки 250 км території
Олексій РезніковСвобода слова

У Міністерстві оборони України вважають малоймовірним вторгнення Росії з боку Білорусі, оскільки на цьому напрямку проти російських військ гратиме складний рельєф місцевості та багатоешелонована оборона Збройних сил України.

Про це заявив Міністр оборони України Олексій Резніков в ефірі програми «Свобода слова».

«Я в цей сценарій не вірю, тому що атака на Київ можлива тільки з півночі з території Республіки Білорусь. Не забувайте, що у нас тисяча кілометрів з Білоруссю, з яких близько 750 кілометрів - це болота, зарості, дуже складний рельєф» - заявив він.

Білоруський таран: що означають заяви самопроголошеного президента ЛукашенкаСамопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко став частіше погрожувати війною не лише Україні, але й НАТО. Яка роль білоруського диктатора у посиленні ескалації – дізнавався політолог Олександр Радчук.

Резніков нагадав, що війська можуть перетнути кордон з Білоруссю не в будь-якому місці. Легко можна подолати тільки 250 км території, але в цьому випадку противник опиняється не під Києвом, а неподалік від польського кордону.

«Тому, навіть з точки зору географії, це складна історія атакувати Київ з півночі. По-друге, до Києва ще потрібно дійти, а це 200 кілометрів. У нас система оборони так налаштована, що до Києва ніхто не дійде» - резюмував міністр.

Нагадаємо, 14 лютого Міністр оборони України Резніков поговорив зі своїм білоруським колегою Віктором Хреніним. Білорусь запевнила Україну у відсутності ризиків і загроз з її території.

Крім того, Україна і Білорусь домовилися обмінятися представниками на військових навчаннях, які проводяться на території обох країн. Так, український військовий аташе буде присутній на спільних російсько-білоруських навчаннях, а Білоруський - на українських.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: