Данілов пояснив, як Україна отримуватиме паливо у разі ембарго з боку Білорусі

Читать на русском
Білорусь останнім часом активно демонструє недружню до України позицію. Існує ризик, що Мінськ спробує вдарити по паливній ситуації в Україні
Олексій Данилов24 канал

Україна перейнялася альтернативними шляхами постачання палива у тому випадку, якщо його основний імпортер, Білорусь, з якоїсь причини вирішить перекрити поставки.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов на брифінгу після засідання РНБО 11 лютого.

Білоруський таран: що означають заяви самопроголошеного президента ЛукашенкаСамопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко став частіше погрожувати війною не лише Україні, але й НАТО. Яка роль білоруського диктатора у посиленні ескалації – дізнавався політолог Олександр Радчук.

«Ми маємо план дій на будь-яку ситуацію. Сьогодні ми не бачимо припинення цих поставок. Білорусь постачає паливо на територію нашої країни. Якщо вона не буде поставляти, ми розуміємо, де ми повинні брати це паливо. Єдине питання сьогодні - якщо країна-агресор буде прикривати Чорне море, тоді ми будемо розуміти, що у нас є Європа, тоді ми вже будемо іншим шляхом, мабуть, залізничним, отримувати необхідні обсяги» - сказав він.

Білорусь останнім часом активно демонструє недружню до України позицію. Так, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко озвучив плани білоруської армії в тому випадку, якщо Росія вторгнеться в Україну. За його словами, білоруські війська будуть підтримувати російське вторгнення.

Також Лукашенко обіцяв перекрити Україні постачання палива у разі початку військового конфлікту з Росією. Крім цього, Лукашенко вважає, що Україна не буде воювати проти Білорусі, оскільки українська армія нібито протримається не більше чотирьох днів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: