У ДПСУ підтвердили новий порядок пропуску через кордон громадян Росії та Білорусі – ЗМІ

Читать на русском
Посилений контроль на українському кордоні стосується тільки громадян Росії та Білорусі призовного віку - від 18 до 60 років
Ілюстративне фотоdpsu.gov.ua

Громадян Білорусі та Росії почали додатково перевіряти при в'їзді в Україну на кордоні. Такі заходи вжито через напружену ситуацію з безпекою. При цьому прямих заборон на перетин кордону росіянами та білорусами немає.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на власне джерело в Державній прикордонній службі України.

«Прямої юридичної заборони немає. Це обґрунтований захід для недопущення в'їзду, скажімо так, небажаних осіб» - розповів виданню співрозмовник.

Він додав, що посилений контроль стосується тільки громадян Росії та Білорусі призовного віку - від 18 до 60 років. Якщо у їхньому відношенні є підозри, то в'їзд забороняють. Ситуації, про яку писали вдень 12 лютого ЗМІ - про те, що всіх підряд не пускають в Україну - не існує.

Нагадаємо, за минулий рік кількість іноземців, які побували в Україні, зросла на чверть (у порівнянні з 2020 роком). Прикордонники назвали країни, громадяни яких приїжджали в Україну частіше за всіх інших.

Водночас Польща очолила перелік країн, до яких найчастіше їздять українці. У топ-3 країн, за даними прикордонників, також увійшли Туреччина та Угорщина.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: