Росія та Білорусь розпочали спільні військові навчання

Читать на русском

У Білорусі розпочалися російсько-білоруські військові навчання Союзна рішучість-2022. Вони триватимуть з 10 до 20 лютого.
Гавриил Григоров/ТАСС

У Білорусі розпочалися російсько-білоруські військові навчання «Союзна рішучість-2022».

Як повідомили у Міноборони РФ, вони триватимуть з 10 до 20 лютого.

Мета навчань — відпрацювання завдань із припинення та відображення зовнішньої агресії під час ведення оборонної операції, протидії тероризму та захисту інтересів союзної держави.

Огляд іноземних ЗМІ: сценарії російського вторгнення в Україну та повномасштабної війниПід яким приводом Росія може вторгнутися в Україну, сценарії можливого вторгнення та попередні оцінки втрат під час війни – у матеріалі Слово і діло за даними західних ЗМІ.

Практичні дії військ (сил) проходять на полігонах Доманівський, Гозький, Обуз-Леснівський, Брестський, Осиповичський та на окремих ділянках території Республіки Білорусь. Також задіяні аеродроми Барановичі, Лунинець, Ліда та Мачулищі.

Також у Міноборони РФ повідомили, що під час перегрупування російської частини на територію Білорусі було оцінено можливості транспортної інфраструктури щодо забезпечення перевезення військ.

Раніше супутники компанії Maxar Technologies оприлюднили нові кадри, на яких видно російські війська неподалік українсько-білоруського кордону.

На основі прогнозів аналітиків та злитих даних розвідок західні ЗМІ складають можливі сценарії цього вторгнення та війни. Докладніше про них – у матеріалі «Слово і діло».

Також у Міноборони оцінили можливість захисту Києва від російських авіаударів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: