У Литві заявили, що готові прийняти українських біженців у разі нападу Росії

Читать на русском
У Литві сподіватися на дипломатичне вирішення напруженості між Україною та Росією. Однак у разі нападу вони готові прийняти біженців з України.
Getty Images

У Литві сподіватися на дипломатичне вирішення напруженості між Україною та Росією. Однак у разі нападу вони готові прийняти біженців з України.

Про це заявила прем'єр-міністерка країни Інгріда Шимоніте.

«Ми не розглядаємо вторгнення Росії в Україну як центральний сценарій, тому що ми все ще сподіваємося, що в цій ситуації візьмуть гору дипломатичне рішення і здоровий глузд. Уряд вітатиме людей, які рятуються від війни», – розповіла вона.

Військова допомога Україні: що надали країни-партнери та що ще пообіцялиСША надіслали Україні ПТРК Javelin та кілька партій зброї та боєприпасів, Велика Британія та Канада відправили своїх інструкторів.

Наразі у країні не можуть точно сказати, скільки біженців вони готові прийняти. Однак за словами Шимоніте, Литва має бути готова розмістити й понад 30 тисяч осіб.

Міністерство внутрішніх справ країни вже розіслало в муніципалітети запити про те, де вони можуть розмістити біженців і як можуть надати їм різні послуги й допомогу. До підготовчих робіт залучили також неурядові організації.

Нагадаємо, влада Румунії готується прийняти біженців із України у разі відкритого вторгнення Росії.

У Польщі вважають, що якщо дійде до війни, то на кордоні можна чекати на хвилю до мільйона біженців з України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: