У Росії заявили, що нібито знайшли у своїх водах атомний підводний човен США

Читать на русском
У МО РФ заявили, що військовий корабель негайно почав вимагати від підводного човна спливти та здатися, але екіпаж АПЧ проігнорував вказівку
Ілюстративне фотоfunction.mil.ru

У Росії заявили про те, що нібито виявили у своїх територіальних водах в районі Курильських островів атомний підводний човен США. Великий протичовновий корабель (фрегат) ТОФ РФ «Маршал Шапошников» застосував проти човна спецзасоби, але тому вдалося втекти.

Про це повідомило Міністерство оборони Росії.

Росія планує розмістити ядерну зброю біля берегів США – NYTОдин з високопоставлених дипломатів Росії в Женеві заявив, що Москва розглядає розміщення деяких систем озброєння в певних місцях

«12 лютого 2022 року о 10:40 (мск) в районі проведення планового навчання сил Тихоокеанського флоту в територіальних водах Російської Федерації в районі острова Уруп Курильської гряди був виявлений підводний човен ВМС США типу «Вірджинія» - сказано в повідомленні.

У МО РФ заявили, що військовий корабель негайно зажадав від підводного човна спливти та здатися, але екіпаж АПЧ проігнорував вказівку. Тоді по човні з борту фрегата відповідно до директив були «застосовані відповідні засоби». АПЧ США, за даними Росії, негайно застосував імітатор роздвоєння цілі на засобах радіолокаційного, і акустичного контролю і з максимальною швидкістю покинув місце інциденту.

«Представнику Міноборони США доведено, що дії американського підводного човна розцінюються, як грубе порушення норм міжнародного права. Провокаційні дії корабля ВМС США створили загрозу національній безпеці Російської Федерації» - заявили в Росії.

Нагадаємо, тим часом у суботу, 12 лютого, маневри за участю понад 30 російських бойових кораблів стартували в Чорному морі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: